Назрял е моментът отговорните институции в държавата да обърнат сериозно внимание

...
</TD
>Назрял е моментът отговорните институции в държавата да обърнат сериозно внимание
Коментари Харесай

Директорът на ОДМВР - Пловдив: Трябва да се осигурят нормални условия на работа, безопасност и защитни средства

Назрял е моментът отговорните институции в страната да извърнат съществено внимание на обезпечаването на естествени условия на работа, сигурност и  защитни средства освен на чиновниците, които охраняват държавната граница, а на всички органи в системата на Министерство на вътрешните работи, Противопожарна сигурност и отбрана на популацията, Гражданска отбрана и другите полицейски формирования. Това съобщи шефът на ОДМВР - Пловдив комисар след церемонията за отдаване на респект към паметта на убития граничен служител на реда младши контрольор Петър Бъчваров. Най-малкото, което можем да създадем, е да изразим морална поддръжка на околните на сътрудника, да изразим страдание, че прекомерно млад си отива от тоя свят, сподели шефът пред камерата на  Plovdiv24.bg .

Ето какво сподели още комисар Костадинов:

" Правомощията на чиновниците по Закона за Министерство на вътрешните работи са ясни и безапелационни, в това число потреблението на физическа мощ, помощни средства, оръжие. Те са ясно регламентирани в Закона за Министерство на вътрешните работи, тъй че във всеки един миг всеки един чиновник, в случай че са налице тези законови предпоставки, би следвало да употребява, в това число и огнестрелно оръжие. Случаят не би следвало, съгласно мен, да се разяснява и отразява като нещо друго от един чисто престъпен случай, без значение от мястото, където се случва. 

Беше отразено и от медиите, и в формалните изказвания на професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи, че реакция е имало от другия сътрудник, чиновник на МО, в това число с възпроизвеждане на изстрели. Пак дублирам, казусът за мен е престъпен, без значение от мястот,о където се е случило.

Има явен правилник в Министерство на вътрешните работи в кои случаи се употребява оръжие. Всяка една конструкция с полицейски пълномощия на територията на дирекцията има такова оръжие. С такова оръжие се правят и теоретични, и практични занятия, правят се така наречен стрелби. Това е част от въоръжението в полицията. ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР